Go to our page at

V O N D E L P A R K

Peter Dammers (1969) is de oprichter van het internatiionale Vondelpark Atelier. Zelf groeide hij op in verschillende Europese landen en studeerde wiskunde en filosofie voordat hij in Amsterdam werd aangenomen op de Rietveld academie, op basis van een experimentele fotoserie. Na het basisjaar kwam hij terecht op afdeling audiovisuele vormgeving waar hij behalve filmpjes en animaties ook geluidscollages en schilderijen maakte.

Na de Rietveld academie heeft hij nog opleidingen web design en regie televisiedrama gevolgd, en heeft hij zijn schilderen technisch verbeterd op de Wackersacademie. Daarnaast leerde hij programmeren in JAVA, om computerspelletjes en interactieve web applicaties te kunnen maken, en produceerde hij een fotoroman en filmrecensies voor diverse tijdschriften.

Peter geeft al ruim twintig jaar les. Eerst op Internationale middelbare scholen, daarna o.a. op de Rietveld academie en de Fotoacademie Amsterdam, tegenwoordig naast Vondelpark Atelier bij Crea en de Zondagsschilders. Veel studenten en cursisten vinden zijn lessen helder en inspirerend en komen daarom terug in een andere cursus die door hem wordt gegeven. Peter's hobbies zijn tennis, beach volleyball, muziek improvisatie, verzamelen en dwaasheden.Peter's website

terug

A T E L I E R . N L